seuraava Hyvän Välitystavan päivä 11.10.2017 

                                                  pidetään Scandic Parkissa Helsingissä!
 

Hyvän Välitystavan Päivä keräsi tyytyväisen ennätysyleisön 2016

 

Kiinteistönvälitysalan syksyn yhteisen päätapahtuman, KVKL:n Hyvän Välitystavan Päivän suosio jatkuu. Tällä kertaa Helsingissä Hotel Scandic Parkissa pidetty tapahtuma houkutteli paikalle noin 270 kävijää, mikä on tapahtuman historian uusi ennätys. Palautteissaan tapahtuman osanottajat kuvasivat tapahtuman antia erittäin onnistuneeksi.
 
Paikalla olijoista suurin osa oli tuttuun tapaan asia-annista kiinnostuneita kiinteistönvälitysalan ammattilaisia. Joukossa oli jonkin verran myös alaan liittyviä kumppaneita, viranomaisia sekä opiskelijoita.
 
Yksi päivän kiinnostavimpia substanssiasioita oli äskettäin päivitetyn Hyvän välitystavan ohjeen julkaiseminen. Ohjeen esittelyn tekivät ohjeen laadinnasta ja päivityksestä vastaavan KVKL:n laki- ja lausuntovaliokunan edustajat eli Tapio Nevala, Sanna Suni ja Petri Keskitalo. Uudistettu ohje on nähtävissä KVKL:n internet-sivuilla osoitteessa www.kvkl.fi.

Päivän aikana tuotiin monipuolisesti esille lukuisia välittäjän työssä tärkeitä ajankohtaisteemoja. Välittäjän työssä oleellisen asunto-osakeyhtiömaailman muutoksia haarukoi Kiinteistöliiton lakimies Kristel Pynnönen. Maaoikeusinsinööri Sakari Haulos puolestaan kävi esityksessään läpi, miten Hyvää välitystapaa sovelletaan käytännössä esim. kiinteistökaupassa. 

Tapahtumassa oli vahvasti mukana myös digitaalisuus sekä sen tuomat muutokset ja mahdollisuudet välitysalaan.  Teemat nousivat esille esimerkiksi tapahtumassa järjestetyssä paneelikeskustelussa, jossa arvioitaan esittelivät Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Erkki Heikkinen, Kaisa Liski LKV:n yrittäjä Kaisa Liski sekä Suomen Kotijoukkue Oy:n hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Raimo Sarajärvi. 
Yksi Suomen johtavista informaatioteknologiaan erikoistuneista juristeista, HPP:n Kari-Matti Lehti käsitteli puheenvuorossaan välitysalan digimurroksen uusia reunaehtoja ja niiden vaikutuksia kiinteistönvälitystoimintaan. Hän antoi kättä pidempää myös lähitulevaisuudessa voimaan astuvaan EU:n tietosuoja-asetukseen, joka tulee yhdenmukaistamaan tietosuojasääntelyä: tämä merkitsee, että jokaisen henkilötietoja käsittelevän kiinteistönvälitysyrityksenkin tulee ratkaista, miten tuleva lainsäädäntöuudistus tulee huomioida meneillään olevissa ja tulevissa toiminnoissa. 
Maa- ja metsätalousministeriön ASREK-hankkeen johtaja Antti Kosonen paneutui esityksessään välitysalan vaikuttaviin tärkeimpiin digihankkeisiin kuuluvan asunto-osakerekisterihankkeen (ASREK) ajankohtaiseen tilanteeseen. 


Päivä huipentui karismaattisen André Noël Chakerin inspiroivaan puheenvuoroon. Vaikuttavan ansioluettelon omaava Chaker on valittu mm. Speakersforumin Vuoden Puhujaksi 2012 ja Vuoden Juontajaksi 2015. Chakerin maine puhujana oli ennakkoon kova, mutta esiintymisestä saadun palautteen perusteella voitiin todeta, että Chaker lunasti häneen kohdistetut lupaukset. 
Myös verkostoituminen oli päivän aikana vahvaa. Yhteenvedettynä voidaan todeta, että päivään investoineet henkilöt saivat erinomaisen vastineen investoinnilleen. 

 

Ohjelma


8.30–9.15 Aamiainen

9.15–9.40 Tervetuloa Hyvän Välitystavan Päivään!
  • Toimitusjohtaja Jukka Malila, KVKL ry

9.40–11.00 Päivitetyn Hyvän Välitystavan ohjeen julkistaminen: tärkeimmät muutokset ja niiden merkitys
  • Esittelijöinä KVKL:n laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Tapio Nevala ja valiokunnan jäsenet

11.00–11.20 Kommentit välitysalan kentältä: Säädösympäristö muutoksessa. Miten muuttuu välitysbisnes? Millä keinoilla taklaamme tulevaisuuden? 
  • Hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen, KVKL ry toimitusjohtaja Kiinteistömaailma Oy
  • Yrittäjä, toimitusjohtaja Kaisa Liski, Kaisa Liski LKV
  • Hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, Suomen Kotijoukkue Oy

11.20–12.15 Lounas

12.15–12.45 Hyvän välitystavan käytännön soveltaminen: esimerkkinä kaavoitustilanteen selvittäminen ja vallintavirhe kiinteistökaupassa. 
  • Maaoikeusinsinööri Sakari Haulos, Vantaan käräjäoikeus

12.45–13.15 Välitysalan digimurroksen uudet reunaehdot  (EU/kotimaa) ja niiden vaikutus kiinteistönvälitystoimintaan.
  • Partner Kari-Matti Lehti, HPP Oy

13.15–13.40 Katsaus asunto-osakerekisterihankkeen (ASREK) tilanteeseen
  • Hankepäällikkö Antti Kosonen, Maa- ja metsätalousministeriö

13.40–14.00 Asunto-osakeyhtiömaailma muutoksessa - mitä uutta tulossa kiinteistönvälittäjän näkökulmasta?
  • Apulaispäälakimies Kristel Pynnönen, Kiinteistöliitto

14.00 – 14.30 Iltapäiväkahvi

14.30–15.15 Inspiraatiopuheenvuoro: Pako Jumilompolosta - kiinteistönvälitysalan matka huipulle!
  • Juristi, kirjailija André Noël Chaker

15.15 Tilaisuus päättyy
Päivän juontajana toimii Tapio Nevala.
Ohjelma-/puhujamuutokset mahdollisia.
Tervetuloa!

Puhujien esittely