Uutinen | Korona 20.05.2020

Asuntojen yleisnäytöt jälleen mahdollisia varotoimia noudattaen

COVID-19-taudista johtuvien rajoitusten asteittaisen lieventämisen myötä yleisnäytöt tulevat taas mahdollisiksi. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto suosittelee kuitenkin edelleen välittäjiä jatkamaan viranomaisten antamia ohjeistuksia käsihygieniasta, turvaväleistä ja muista tartuntoja ehkäisevistä käytännöistä.

Yleis- ja yksityisnäytöillä tulee lievennyksistä huolimatta jatkossakin noudattaa kaikkia viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeistuksia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Näiden ohjeistuksien noudattamiselle voidaan asuntokauppaa tehdä turvalliseksi kenenkään terveyttä vaarantamatta.

Kiinteistönvälittäjät voivat osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä mm. rajoittamalla yleisnäytöille osallistuvien henkilöiden määrää tai näytön kestoa. Keskusliitto suosittelee edelleen hyödyntämään myös saatavilla olevia sähköisiä palveluja. Kuluttajien tulee varautua mahdollisiin viivästyksiin näytölle pääsyssä, jos kohde on kovin suosittu.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunnan aiemmin laatimien ostotarjouslomakkeen liitteen ja kauppakirjan mallilausekkeen käyttöä tulisi jatkaa mahdollisten hallinnan luovutuksien viivästymisten vuoksi. Valiokunta haluaa korostaa, että liite ja mallilauseke on laadittu asuntokaupan turvallisuuden lisäämiseksi.

Asuntokauppaa on turvallista tehdä myös poikkeusaikoina, kun huomioimme suositukset – ja toinen toisemme.