KVKL:n asuntomarkkinatiedotteet

 

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto julkaisee kuukausittain asuntomarkkinatiedotteita, joissa tarkastellaan myytyjen asuntojen määrää, asuntojen hintakehitystä ja niiden myyntiaikoja. Markkinatiedot perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hintaseurantapalveluun, johon kirjataan suomalaisten välitysliikkeiden välittämät kaupat sekä palvelun asiakkaina olevien rakennusliikkeiden kaupat. Mukana tarkastelussa ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Pori, Oulu, Tampere, Turku ja Vaasa. Voit ladata tiedotteen pdf-tiedostona alla olevan linkin kautta. Liittymällä postituslistallemme  saat asuntomarkkinatiedotteen heti sen julkaisupäivänä.  Liity postituslistalle täällä 

 

KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN KESKUSLIITON
ASUNTOMARKKINATIEDOTE 5/2018

Käytettyjen asuntojen kauppa vilkastui toukokuussa huhtikuun lukuihin nähden. Yhteensä toukokuussa 2018 myytiin 5146 käytettyä asuntoa, mikä on selvästi enemmän kuin huhtikuussa. Viiden edeltävän vuoden keskiarvoon verrattuna käytettyjen asuntojen kauppa kävi toukokuussa 1,6 % vilkkaammin. Lue koko katsaus täältä.

 

 

KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN KESKUSLIITON
ASUNTOMARKKINATIEDOTE 4/2018

Huhtikuun asuntokauppaluvut toivat myönteisiä uutisia. Helmi-maaliskuun notkahduksen jälkeen asuntokaupan luvut ovat kääntyneet jälleen kasvuun niin käytettyjen kuin uusien asuntojen kaupan osalta. Huhtikuussa myytiin 5,5 % enemmän käytettyjä asuntoja kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana ja myös uusien asuntojen myyntimäärät ovat jälleen hienoisessa nousussa. Lue koko katsaus täällä. 

 
KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN KESKUSLIITON
ASUNTOMARKKINATIEDOTE 3/2018

Asuntokaupan volyymi on hidastunut viime vuoden lukuihin nähden. Maaliskuussa 2018 myytiin -13% vähemmän käytettyjä asuntoja, kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana,  yhteensä maaliskuussa 2018 myytiin 4748 käytettyä asuntoa.  Lue koko tiedote täältä. 

 

KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN KESKUSLIITON
ASUNTOMARKKINATIEDOTE 2/2018

Tammikuussa vilkkaana käynyt asuntokauppa kääntyi helmikuussa laskuun. Tammi-helmikuun osalta käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärä on edelleen n. 1% suurempi kuin viime vuonna, mutta rivi- ja omakotitalokauppojen osalta vuosi on käynnistynyt reilut 4% viime vuotta hitaammin. Lue koko tiedote täältä. 

 
KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN KESKUSLIITON ASUNTOMARKKINATIEDOTE 1/2018​

Vuosi 2018 alkoi vilkkaan asuntokaupan merkeissä. Käytettyjä asuntoja myytiin tammikuussa 4,5% enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Uusien asuntojen myynnin kasvu on tasaantunut, mutta kauppamäärät ovat edelleen korkealla tasolla. Tammikuussa 2018 myytiin 4,5% enemmän käytettyjä asuntoja viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Lue koko tiedote täältä.