Uutinen 04.12.2020

Asuntokauppaa tehdään turvallisesti nämä suositukset huomioiden

Koronaepidemiatilanne on huonontunut Suomessa nopeasti. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto pyytää kiinteistönvälitysalan toimijoita huomioimaan tilanteen omassa toiminnassaan.


Seuraa THL:n aluekohtaisia koronasivuja ja noudata viranomaisten antamia paikallisia suosituksia ja rajoituksia.
 
Liiton päivittyvältä korona-sivulta löytyy ajantasainen ohjeistus kiinteistönvälitysalan toimijoille. 
 
Kiinteistönvälittäjät voivat ehkäistä koronan leviämistä huomioimalla nämä suositukset
·  rajoita yleisesittelyyn osallistuvien henkilöiden määrää tai
·  sovi asiakkaiden kanssa vain yksityisesittelyjä tai
·  tee asuntoesittely virtuaalisesti

Suosittelemme noudattamaan THL:n ohjeistuksia: Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää tarvittavaa turvaväliä, huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta ja älä kättele.

Hyödynnä sähköisiä palveluita mahdollisuuksien mukaan

Liitto suosittelee kiinteistönvälitysalan toimijoita käyttämään sähköisiä palveluja mahdollisuuksien mukaan. Hyvän välitystavan ohjeen 2020 päivityksissä
huomioitiin tilanteet, joissa asiakassuhde perustetaan kokonaan etänä tai jos kaupasta sovitaan videoesittelyn perusteella. Lue lisää ohjeen kohdasta 6.3.3 kaupat ainoastaan videoesittelyn perusteella. Tutustu myös välitystoiminta etänä-ohjeistukseen.
 
Miten toimia, jos asiakas on asetettu karanteeniin?

Laki- ja lausuntovaliokunta laati liitteet ostotarjouslomakkeeseen ja mallilausekkeen kauppakirjaan pandemian alkaessa maaliskuussa. Liitettä ja lauseketta kannattaa edelleen käyttää ja ne ovat tarpeen tapauksissa, joissa kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy tai kaupantekoa ei pystytä järjestämään koronasta johtuen.