Uutinen 23.12.2019

Jouluinen tervehdys Keskusliitolta

Lämmin kiitos vuodesta 2019 ja rauhaisaa joulua! Keskusliitto on lomalla 24.12.-27.12. ja toivottaa kaikille joulurauhaa!

Kuluneen vuoden aikana Keskusliitto on toiminut mm. alan koulutusedellytysten parantamiseksi. Liiton koulutustyöryhmään kuuluu kouluttajia mm. Kiinkosta, ammattikorkeakouluista ja Markkinointi-instituutista, ja se on kokoontunut keskustelemaan tiiviimmästä yhteistyöstä. Keskusliiton tavoite onkin nostaa alan toimijoiden osaamista ja määritellä kiinteistönvälittäjien koulutustasolle vähimmäisvaatimukset.

Keskusliiton kansainvälinen järjestöyhteistyö syventyi vuoden aikana Suomen toimiessa puheenjohtajamaana NEU:ssa (Nordiska Egendomsmäklare Unionen). Lisäksi Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth nimitettiin NAR:in (National Association of Realtors) johtoryhmän kansainväliseksi jäseneksi. Johtoryhmän jäsenyys tarjoaa mahdollisuuden tutustua lähemmin alan sääntelyyn ja teknologian kehitykseen.

Liitto palkitsi valiokunnan kauan palvelleita jäseniä Keskuskauppakamarin ansiomerkeillä. Tapio Nevala palkittiin lisäksi Hyvän välitystavan palkinnolla. Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunta on kuluneen vuoden aikana koostanut päivitetyn ohjeen rahanpesun estämisestä, HTJ-ohjeistuksen uudiskohteista, ohjeistukset varainsiirtoveron maksamiseen ja ilmoittamiseen liittyen sekä päivittänyt Hyvän välitystavan ohjeen. Valiokunta on myös antanut lausumat KUNTO-hankkeesta sekä varainsiirtoveron yhtenäistämisohjeista. Keskusliitto myös lausui valtiovarainministeriölle kotitalouksien velkaantumisen ehkäisemisestä. Valiokunnan jäsenet ovat kirjoittaneet lisäksi lakipähkinöitä, joihin voi tutustua täällä.

Laki- ja lausuntovaliokunnan sihteeri, Keskusliiton lakimies Heli Yli-Kauppila on jäänyt perhevapaalle ja vuoden 2020 aikana häntä sijaistaa Iiro Laitinen.

Tänä vuonna teimme lahjoituksen Vailla vakinaista asuntoa Vva ry:n asunnottomien Kalkkers-yökahvilalle, jotta se voisi pitää ovet auki joulunpyhinä. Liiton toimitusjohtaja ja viestintäpäällikkö veivät Vva ry:lle myös villasukkia, joita oli lahjoitettu Hyvän välitystavan päivässä. Sydämellinen kiitos kaikille, jotka osallistuivat mukaan keräykseen!