Kansainvälinen yhteistyö

Liitto toimii aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa alan kehittämiseksi ja turvallisten rajojen ylittävien kauppojen mahdollistamiseksi.

Kiinteistönvälitys on pääasiassa kansallisten rajojen sisällä toimiva ala, vaikka koteja ja loma-asuntoja ostetaan myös ulkomailta. Yhteistyöllä vahvistetaan parhaiden käytäntöjen leviämistä ja ammattiosaamista. Asumisen muutokset, ikääntymisen ja maahanmuuton vaikutukset ja alustatalouden ilmiöt ovat yhteisiä maasta riippumatta. Ilmaston muutos on alalle yhteinen tekijä.

Alaa koskeva EU-sääntely heijastuu esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuteen tai finanssialan toimintaedellytyksiin.

Liitto johti puhetta pohjoismaiden yhteistyöelimessä NEU:ssa eli Nordiska Egendomsmäklare Unionenissa vuosina 2019-2020. Markkina- ja sääntelyvertailun ohella pohjoismainen yhteistyö keskittyy koulutuksen kehittämiseen.

Liitolla on kiinteät suhteet National Realtors’ Associationiin NARiin, jonka kotipaikka on Yhdysvallat. NAR on kansainvälinen välittäjien organisaatio, jolla on yli 1,4 miljoonaa jäsentä, pääasiassa USA:ssa. NAR on merkittävä alan vaikuttaja ja tutkimusorganisaatio kotimaassaan. NAR:in alaisuudessa toimii alan startupien REACH yrityskiihdyttämö.

Lisäksi liitto vaihtaa näkemyksiä Viron välittäjäliiton Eesti Kinnisvarafirmade Liit EKFL:n kanssa.