Uutinen | Korona 26.03.2020

Poikkeusolojen vaikutukset kiinteistönvälitystoimintaan

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto pyytää asuntokaupan osapuolia noudattamaan viranomaisten kaikkia määräyksiä ja ohjeistuksia koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Valtioneuvosto esittää, että liikkumista rajoitettaisiin Uudenmaan maakunnan ja muun Suomen välillä 27.3 – 19.4. Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunta on päivittänyt laatimaansa liitettä ostotarjouslomakkeeseen sekä mallilauseketta kauppakirjaan nopeasti muuttuneiden olosuhteiden vuoksi.

Kiinteistönvälittäjät voivat osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä mm. rajoittamalla yksityisnäytöille osallistuvien henkilöiden määrää. Yleisnäyttöjä ei tulisi toistaiseksi järjestää. Keskusliitto suosittelee kiinteistönvälittäjiä hyödyntämään sähköisiä palveluja, myös kaupanteossa mahdollisuuksien mukaan. Jos maakuntien rajoja suljetaan, voi välittäjä harkita yhteistyötä toisessa maakunnassa olevan kollegan kanssa esimerkiksi hankintakäynnin järjestämiseksi. 
 
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunta on päivittänyt jo aiemmin koronavirustilanteen vuoksi laatimaansa ostotarjouslomakkeen liitettä sekä kauppakirjan mallilauseketta. Valiokunta haluaa korostaa, että liitettä ja mallilauseketta on nyt syytä käyttää asuntokaupassa ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Keskusliitto toivoo kaikilta kärsivällisyyttä poikkeustilanteessa. Tärkeintä on nyt toimia vastuullisesti ja minimoida covid-19-viruksen leviämistä.

Lisätietoja: www.valtioneuvosto.fi